Case studie

PENTAX Loupes

Hoe de PENTAX loepbrillen Europa veroverden dankzij social media marketing.

WAAROM schakelde de klant ons in?

De uitdagingen voor de klant

Begin 2020: een revolutie in de medische technologie.

HOYA, een spin-off van het Japanse bedrijf PENTAX, brengt een gloednieuwe loepbril op de markt: de PENTAX loupes.

Hun belofte?

Zorgprofessionals zoals chirurgen en tandartsen een vergrote weergave bieden van het operatieveld zonder nekpijn of vermoeide ogen. Door unieke afbuigprisma's kunnen professionals recht vooruit blijven kijken zonder de nek te buigen bij het opereren.

Een enorme toegevoegde waarde voor medici die nek- of rugklachten moeten ondergaan door talloze, vaak urenlange operaties.

De grote opdracht: de PENTAX loepbrillen op de markt zetten in Europees territorium. De 3 grote uitdagingen hierbij waren:

1) Geen tot weinig naamsbekendheid (het was een gloednieuw product, dus te starten van "0" ūüėĆ)

2) Geen volgers of community

3) Geen leads en/of verkoop

Het PENTAX Loupes team kwam naar ons en vroeg om hier iets aan te doen.

De ergonomische PENTAX loepbril

Hoe hielpen wij de klant?

De groeitransformatie van de klant

Onze aanpak om PENTAX Loupes op de kaart te zetten omvatte meerdere fases:

1. Foto- en videoshoot op locatie

De eerste stap was om kwalitatieve, aantrekkelijke beelden te maken van de loepbrillen.

We focusten hierbij op het unieke design van de bril, alsook op hoe de bril werd gedragen door hun doelgroep: chirurgen en tandartsen.

Fotoshoot op locatie bij de klant
Afgewerkte shots

‚Äć

We maakten ook een explainer video die toont hoe de PENTAX loepbril werkt en hoe je die op maat afstelt. Door de complexiteit van het product was dit nodig om ge√Įnteresseerden een eerste, goede indruk te geven van de kracht van alle functionaliteiten:

‚Äć

2. Een goed vindbare, meertalige website

Mensen die interesse hebben in de PENTAX loepbril, willen ergens meer informatie kunnen vinden over de unieke kenmerken van de bril en contact kunnen opnemen voor een "try-out".

Daarom maakten we een beknopte website in de vorm van een landingspagina met een dynamisch contactformulier (zie hier). We vertaalden de Nederlandstalige website naar o.a. het Engels, Spaans, Italiaans, Duits, en Portugees, omdat de geografische target heel Europa omvat. Zo is de website vlot begrijpbaar voor iedereen.

Natuurlijk moest deze website ook vlot vindbaar zijn in Google. 

Hiervoor optimaliseerden we de website voor het trefwoord "pentax loupes", de offici√ęle productnaam in meerdere talen. Zodra de brillen enige naamsbekendheid zouden krijgen (lees verder hoe ūüėČ), zouden mensen hierop beginnen zoeken.¬†Het was een bewuste lange-termijn zet.

Vrij snel bereikten we de nummer 1 spot in de zoekmachine van Google, wat organisch meer verkeer naar de website bracht:

3. Een effectieve social media strategie gericht op leadgeneratie

Wat ben je als klant met kwalitatieve productbeelden en een website als niemand je kent en dus je website niet bereikt?

Gelukkig hebben we daar sociale media voor ūüôā

We kozen voor Facebook en Instagram als focus-kanalen, mede door hun populariteit (= grote gebruikersaantallen) en relevante targetingmogelijkheden voor de doelgroep van PENTAX Loupes.

Vervolgens maakten we een social media content strategie gebaseerd op 2 pijlers: organische posts én betaalde advertenties.

Voor de organische posts cre√ęerden we eerst en vooral een social media huisstijl in lijn met de branding van PENTAX.¬†

We startten vervolgens met de publicatie van een 10-tal posts per maand, waarbij de focus lag op het in beeld brengen van de doelgroep met de loepbril in hun praktijkomgeving. Dit zou volgens ons een directe herkenbaarheid opwekken voor chirurgen en tandartsen. We vroegen de klant vanaf de start om zoveel mogelijk foto's aan te leveren van de doelgroep met de loepbril, met een duidelijke voor-na houding om de voordelen van de loepen te benadrukken.

Met de betaalde advertenties wilden we vooral leads gaan genereren. Dankzij een Facebook lead campagne verzamelden we de contactgegevens van potentieel ge√Įnteresseerden, die het sales team van PENTAX dan kon opvolgen.¬†

We maakten Facebook ads die zowel chirurgen als tandartsen "aanspraken":

Het doel van een lead campagne is om iets waardevol te "geven" aan potenti√ęle klanten in ruil voor hun contactgegevens. Wij maakten en boden een infobrochure aan met meer informatie over de verschillende modellen, prijzen, etc. van de loepbrillen. Het grote voordeel is dat de getargete doelgroep op Facebook zelf meteen al hun gegevens kan achterlaten met slechts enkele klikken.

Zie hieronder de stappen van het leadformulier in Facebook:

In een Facebook lead formulier kan je kwalificatievragen stellen om zoveel mogelijk kwalitatieve leads te genereren.

Effectieve content marketing bevat automatisatie. Nadat ge√Įnteresseerden hun contactgegevens hebben ingevuld in Facebook, kwamen deze leads automatisch en direct terecht in Teamleader en een gedeelde Google Sheet. Zo kon het sales team van PENTAX Loupes de nieuwe leads gemakkelijk en snel opvolgen.

Over de looptijd van onze samenwerking tot nu toe genereerden we op deze manier meer dan 1.000 leads in Europese landen tegen een gemiddelde kost van ‚ā¨5 /¬†lead.

4. Lead nurturing dankzij email marketing

Het is één zaak om leads te genereren, het is een andere zaak om leads warm te maken en converteren.

Een directe aanpak is telefonisch contact opnemen en kan zeker goed werken.

Een meer indirecte, lange-termijn aanpak is om leads te "nurturen" of voeden met relevante, waardevolle content om conversie (= verkoop) uit te lokken.

Dit deden we dankzij email marketing. Concreet maakten we elke maand een newsletter op met nieuwe klanten in de spotlight, upcoming events, nieuwe features van de brillen, etc. We voegden steeds een (of meerdere) relevante call-to-action(s) om conversies te boosten:

WELKE MEETBARE RESULTATEN BEHAALDEN WIJ?

3 meetbare resultaten voor de klant

MEER VOLGERS

Over onze samenwerkingslooptijd genereerden we meer dan 2.000 volgers op Instagram én 1.000 volgers op Facebook.

MEER LEADS

We slaagden erin om voor PENTAX Loupes meer dan 1.000 leads te genereren tegen een gemiddelde kost van ‚ā¨5 per lead.

MEER VERKOOP

PENTAX Loupes is van geen omzet naar een aanzienlijke jaarlijkse omzet gegroeid van meer dan ‚ā¨350.000.

Klant AAN HET WOORD

PENTAX Loupes

starstarstarstarstar

Als marketingpartner heeft Perez Content Hub ons bedrijf, PENTAX Loupes, buitengewoon geholpen om onze aanwezigheid in de markt te versterken. Dankzij hun doeltreffende social media strategie√ęn hebben we niet alleen onze verkoop zien stijgen, maar ook ons team kunnen uitbreiden. In vier jaar tijd hebben zij ons geholpen om meer dan 1000 nieuwe leads te genereren, en onze volgersbasis op Instagram en Facebook aanzienlijk te vergroten. Hun expertise en inzet zijn een ware game-changer geweest voor onze groei!

Klaar om je bedrijf te laten groeien?

Vul enkele vragen in zodat wij voor jou de juiste formule kunnen bedenken.

Partner met ons