Case studie

Fit20

Een uniek fitnessconcept verdient een unieke marketingaanpak, van website tot social media strategie.

WAAROM schakelde de klant ons in?

De uitdagingen voor de klant

Fit20 is een relatief nieuwe naam in de internationale fitnesswereld.

Het fitnessconcept onstond in Nederland in 2009. Vandaag zijn er meer dan 120 studio's verspreid over Europa. Een waanzinnig groeiverhaal.

Wat maakt fit20 nu zo uniek? Hun eenvoudige, maar uiterst effectieve trainingsmethode. In slechts 20 minuten per week train je met een personal trainer op zes verschillende apparaten de belangrijkste spiergroepen: borst, rug, armen, benen, buik, en heupen. De training is intens; elk apparaat is ontworpen om je spieren tot het uiterste te drijven, tot spierfalen optreedt, wat leidt tot versterkte spieren, meer energie, en verhoogde mentale weerbaarheid.

Fit20 is nog steeds deel van een groeiend franchise-netwerk met op vandaag een trotse gemeenschap van 14.000 klanten wereldwijd.

Franchise-ondernemers Glenn en Jorre namen fit20 Gent over in 2022 en kwamen naar ons met 3 grote uitdagingen:

• Een verouderde website die niet effectief de unieke waardepropositie van fit20 communiceerde

• Beperkte online zichtbaarheid en engagement op sociale media, wat resulteerde in een laag aantal leads (= gratis intro's)

• De behoefte aan een doeltreffende content marketing- en social media strategie om hun doelgroep te bereiken, betrekken en converteren

Glenn & Jorre grepen de opportuniteit om het fit20-concept naar Gent te brengen 💪

Hoe hielpen wij de klant?

De groeitransformatie van de klant

Wij gaven fit20 Gent een nieuwe, digitale boost dankzij content marketing:

1. Website "revamp": we maakten een nieuwe website voor fit20 Gent (zie hier). Hiermee communiceerden we hun unieke waardepropositie en zetten we de succesverhalen van hun tevreden klanten in de kijker als "social proof". We zorgden er ook voor dat geïnteresseerden gemakkelijk een gratis introductie kunnen boeken via de booking software "YouCanBookMe".

2. Social media strategie gericht op engagement en leadgeneratie: voor de ontwikkeling van een effectieve social media strategie kozen we voor Facebook en Instagram als focus-kanalen, vanwege hun brede bereik en populariteit onder de doelgroep van fit20.

Hieronder vatten we onze aanpak samen:

2.1 Doelgroepanalyse en -targeting 🎯

We begonnen met een grondige analyse van de doelgroep van fit20 Gent, inclusief demografische gegevens, interesses, en gedrag. We bekijken steeds meteen welke targetingmogelijkheden er opportuun zijn via Meta Business Suite, het advertentieplatform voor o.a. Facebook en Instagram. Onze focus lag hierbij op gezondheidsbewuste ondernemers met weinig tijd om te sporten.

2.2 Creatieve Content Creatie 📲

Ons doel was om engaging content te ontwikkelen voor zowel Facebook als Instagram. We deden hiervoor een foto -en videoshoot op locatie. Dit vertaalde zich in visueel aantrekkelijke posts en stories die de voordelen van de fit20 trainingsmethode benadrukten, succesverhalen van bestaande leden deelden, en uitnodigingen voor gratis introductiesessies aanboden. We zorgden ervoor dat elke post en story was ontworpen om interactie te bevorderen, zoals likes, shares, en comments, wat de zichtbaarheid en het bereik van onze content verder vergrootte.

2.3 Gerichte advertentiecampagnes met leads als KPI 🧲

Met behulp van de krachtige targetingmogelijkheden van Facebook en Instagram hebben we advertentiecampagnes opgezet die waren gericht op onze geïdentificeerde doelgroep. Onze campagnes waren gericht op het genereren van leads door potentiële klanten aan te moedigen meer te weten te komen over fit20. Daarna boden we deze prospects conversie-triggers via email marketing en social media retargeting om een gratis introductie te boeken.

2.4 Analyse en optimalisatie 📊

Gedurende onze samenwerkingstermijn hebben we steeds nauwlettend de prestaties van onze advertenties en organische posts gevolgd, met behulp van social media analytics en Google Analytics 4, om onze strategie voortdurend te verfijnen. Dit stelde ons in staat om de effectiviteit van verschillende contenttypes, advertentieformats, en targetingcriteria te evalueren en bij te stellen om de kosteneffectiviteit te maximaliseren.

WELKE MEETBARE RESULTATEN BEHAALDEN WIJ?

3 meetbare resultaten voor de klant

MEER LEADS

We slaagden erin om meer dan 1.000 leads te genereren tegen een gemiddelde kost van €5 / lead.

MEER VOLGERS

We genereerden meer dan 1.000 betrokken volgers op Facebook en Instagram.

MEER KLANTEN

Over onze samenwerking van 2 jaar groeide fit20 Gent van 75 naar bijna 200 klanten.

Klant AAN HET WOORD

fit20 Gent

starstarstarstarstar

We werken graag met Perez Content Hub omdat ze constant zoeken naar nieuwe manieren om jouw community en klanten geprikkeld te houden. Ze zijn altijd mee met de laatste trends.

Klaar om je bedrijf te laten groeien?

Vul enkele vragen in zodat wij voor jou de juiste formule kunnen bedenken.

Partner met ons